23 September 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

De ultieme manier om te genieten van zon en zomer is door een ritje te maken in een cabrio oldtimer. Deze klassieker is uitermate geschikt om de natuur in te trekken en onze prachtige landschappen te bekijken. Met de warme zonnestralen op je gezicht en de frisse wind die door je haren waait, trek je er met je geliefde lekker op uit om de tot nog toe onbekende gebieden te ontdekken.

Terwijl je door de verschillende landschappen rijdt, geeft een cabrio oldtimer je het gevoel dat je in een filmster bent in een James bond film, nietwaar?! Je voelt je als een ster, super charmant en tijdloos! Echte liefhebbers van klassieke auto’s weten precies waar dit speciaal gevoel over gaat.

Een cabrio oldtimer wordt daarom niet zonder reden in het rijtje van klassieke auto’s geplaatst. Het is niet alleen een pracht van een auto, maar het staat ook voor een stukje klasse en authenticiteit van zijn tijd. Autoverzamelaars hebben daarom de grootste waardering voor een cabrio oldtimer en beseffen dat onderhoud van een dergelijke waardevolle en vaak unieke auto ontzettend van belang is.

Onderhoudstips voor je cabrio oldtimer

Een cabrio oldtimer heeft extra liefde en aandacht nodig. Tegen de tijd dat je hem eindelijk weer kan rijden in de zomer wil je dat hij weer helemaal in tip top conditie is. Hieronder volgen enkele handige tips:

Het is niet aan te raden om je auto in direct zonlicht te wassen. Het water droogt namelijk snel op en maakt het onnodig moeilijk.
Houd je verschillende poetsdoeken gescheiden. Gebruik een doekje voor poetsen en een ander doekje voor drogen. Microfiber doekjes zijn het beste geschikt.
Breng nooit direct wax aan op je lak, maar breng het aan met een doekje. Direct aanbrengen kan zorgen voor donkere oneffenheden.
Begin eerst met de wielen en de banden. De kans dat het hardnekkig vuil opspat nadat je al wax hebt aangebracht is groot en dat wil je liever niet hebben.
Gebruik absoluut geen producten die niet voor het wassen van je cabrio zijn gemaakt, zoals afwasmiddel. Dit zal ervoor zorgen dat de wax en/of beschermlaag wordt verwijderd.

Zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto verdienen een speciale poetsbeurt van tijd tot tijd om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk van je cabrio kan genieten. Wat natuurlijk ook niet vergeten moet worden is een regelmatige beurt van de verschillende onderdelen. Ook de belangrijke niet zichtbare delen van je cabrio dienen nagekeken te worden.

Alles onder de motorkap van de auto is net zo van belang als het uiterlijk van je auto. Het is dus heel handig om te weten waar je alle onderdelen kan verkrijgen en bij welke betrouwbare online autoshops. Tegenwoordig is alles online te vinden en mag je die zelfs achteraf betalen. Gewoon super handig voor als je een keertje krap bij kas zit, maar toch optimaal wil genieten van je auto.

Het meest belangrijke van je cabrio oldtimer is dat je hem onderhoud in een eerste klasse conditie. Niet alleen om er van te kunnen genieten, maar ook omdat de auto een waardevolle auto is en met de tijd steeds waardevoller wordt.

Er zijn heel wat speciaalzaken die je kunnen helpen met het behouden van de ‘old look’ van je auto. Een cabrio oldtimer is natuurlijk helemaal klassiek met een speciale nummerplaat. Online vind je verschillende opties, die heel snel en binnen enkele dagen zo een oldtimer kentekenplaat kunnen bezorgen, zodat alles passend is aan je auto. Zo ga je de weg op met een cabrio die er van buiten en van binnen perfect uitziet!

Dit artikel is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Auto en Motor

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.