20 October 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Iedereen komt helaas wel eens een deuk of een kras tegen op de auto. De oorzaak is lang niet altijd duidelijk, maar een winkelwagentje of een tak kan al genoeg zijn voor een lelijke ontsiering op je heilige koe. Soms is er een dader maar heeft die geen briefje achtergelaten en soms is het gewoon een klein foutje dat je zelf maakte. Nu wil je niet altijd een beroep doen op de verzekering, want dat heeft gevolgen voor je no-claimkorting. Hoe los je kleine autoschade dan op? Betaal je het zelf?

Krassen of deuken goedkoop verwijderen

De techniek in de schadeherstelbranche heeft niet stilgestaan. Vroeger moest voor de kleinste schade de hele auto opnieuw gespoten worden, maar nu kun je plaatselijk schade laten herstellen. Krassen verwijderen auto is daarom een stuk voordeliger en sneller geworden.

Wist je dat je tegenwoordig ook vaak online een offerte aan kunt vragen? Dan weet je van tevoren waar je aan toe bent qua tijd en kosten. Want door de innovatie in autolak ben je vaak helemaal niet meer zoveel tijd kwijt aan het herstellen van cosmetische schade. Er hoeft nog maar één laag lak te worden aangebracht en de lak is sneldrogend.

Nog goedkoper: de auto polijsten!

De auto polijsten is slim wanneer je enkel wat oppervlakkige autoschade hebt. Als de krassen niet voelbaar zijn wanneer je er met een vinger overheen gaat, dan is de schade geschikt om te polijsten. Dat wil zeggen dat enkel de bovenste laag van de lak wordt geëgaliseerd en dat het spiegeleffect wordt hersteld. De monteur doet dit met speciale polijstmachines en pasta met hele fijne deeltjes.

Zelf betalen voor kleine autoschade

De vraag blijft natuurlijk of dat je de schade opgeeft aan de verzekering of dat je hem zelf gaat betalen. Het beste advies is om een te beginnen met een offerte. Je vraagt deze vaak kosteloos aan en dan heb je wat meer inzicht in wat het zou kosten om het zelf te betalen. Vraag ook je verzekeraar om advies! Ze helpen je hier graag mee en op die manier weet je meteen wat het je anders zou kosten aan no-claimkorting. Op die manier kun je zelf een goede beslissing nemen!

Reken het uit en beslis of het voor jou de moeite waard is om kleine schade te herstellen. Hou er rekening mee dat je auto gewoon meer waard blijft als je hem goed verzorgd!

Auto en Motor

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.