20 October 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Opel is nog steeds één van de populairste automerken in Nederland, wat duidelijk te merken is aan de grootse handel in tweedehands Opels. Binnen de tweedehandsmarkt is de Opel Corsa een veelvuldig verhandelde auto. Niet meer dan logisch overigens; een Opel Corsa rijdt relatief zuinig (Euro 95/ ca. 1/15), is een lichtere auto, de wegenbelasting bedraagt ca. € 70 per kwartaal.

Tweedehands Opel kopen

De afweging om een Opel-occasion te kopen bij de dealer, of toch maar via verkoopkanalen als Marktplaats of Autoplaza, is er één van logica:

  • De dealer heeft de auto vaak eerst een kleine beurt gegeven en de auto ‘showroom-shine’ gemaakt.
  • Hierdoor oogt de auto soms praktisch gloednieuw en dus aantrekkelijker.
  • Doorgaans zult u 3 maanden, tot een half jaar garantie ontvangen op uw Opel bij de dealer (al dan niet op uitsluitend kleine reparaties; informeer eerst hiernaar voordat u tot koop overgaat).
  • De prijs t.o.v. een particuliere verkoop ligt vaak 30% tot soms wel 50% hoger dan een aankoop van een particulier

De afweging die u maakt dient u eigenlijk te baseren op:

1) Wat kost -om en nabij- dezelfde Opel bij een particulier? (Dit vergt even een onderzoek op bijvoorbeeld Marktplaats).

2) Welke garantie biedt de dealer mij op de auto? (Alle reparaties, of alleen kleinere onderdelen vervangen?)

3) Is het verschil in aankoopprijs (particulier vs. dealer) en de geboden garantie interessant genoeg om het risico te nemen om de Opel van een particulier te kopen?

Verleden van een auto controleren

In beide gevallen is het meer dan de moeite waard de historische gegevens van de beoogde Opel na te trekken. Dit kunt u uitvoeren op bijvoorbeeld KentekenCheck.

Wat kunt u verwachten van een check? 

1) Overzicht van technische gegevens, acceleratie, verbruik, bouwjaar, type, topsnelheid en APK geldigheidsduur

2) APK keuringsgegevens van enkele voorgaande jaren.

3) Bovengenoemde gegevens zijn gratis verkrijgbaar. Optioneel kunt u, wat sterk aan te raden is, schadegegevens/ reparatiegevens achterhalen en het aantal eerdere eigenaren inzien.

Middels een historisch rapport krijgt u een beter inzicht in de Opel, voordat u tot koop overgaat. Ook kunt u aan de hand van dit overzicht extra opletten (tijdens de proefrit) of er geen tekenen meer aanwezig zijn van eerdere mankementen.

Keuring voor aankoop

Wilt u helemaal zeker van uw zaak zijn dan vraagt u de eigenaar of de auto allereerst een KwikFit keuring kan ondergaan (voorheen voerde de ANWB deze alom bekende keuring uit, maar door te weinig animo verwijst de ANWB per 1 sept. a.s. door naar o.a. KwikFit voor autokeuringen).

 

Occasion

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.