20 October 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Opel’s behoren tot de top 3 meest verkochte auto’s van Nederland (hoewel Opel de winnaars Volkswagen en Renault boven zich ‘moet dulden’, bron: Autoweek, 2017).

Wat maakt de Opel eigenlijk zo populair?

Dáárom Opel

Opel staat bekend om de solide bouw, “start altijd”(niet onbelangrijk), degelijke wegligging en, belangrijk: zuinig in verbruik. En, bij de oudere Opel hoef je niet snel te verwachten dat het dashboard ineens kuren gaat vertonen zoals bij sommige “Franse auto’s” nog wel eens wil voorkomen.

Duits vs. Frans

Onlangs kwam een klant met een regen aan klachten over een bepaald type Franse auto (geen merk, laten we het netjes houden; maar deze auto had nog geen 80.000 km op de teller). Herkenbare problematiek voor ons, wat we nog wel eens vaker bij sommige Franse auto’s willen tegenkomen (autohandel & sloperij Bishai te Vijfhuizen).

Rampzalig!

Zo deed spontaan de kilometerteller het niet meer (wat ernstig is) … gaf de auto geen piepsignaal meer dat bij het verlaten van de auto de lichten nog aanstonden (klant was al in de weer geweest met startkabels, vanwege de te verwachtte lege accu) … daarnaast was de benzinemeter al een tijdje eerder onbetrouwbaar geworden (na een 20 liter tankbeurt gaf de benzinemeter aan dat er circa 5 liter was getankt).

Nee!?

En tot slot, het kan verkeren: viel telkens de stuurbekrachtiging uit na circa 10 minuten rijden (op de snelweg na enkele minuten zelfs) … Máár: zodra de klant de motor weer even uit- en aandeed (nooit bij een rijdende auto uitproberen), werd de stuurbekrachtiging weer tijdelijk in werking gesteld (voor de komende ca. 10 minuten). Een heuse Mr. Bean auto wat ons betreft.

Al eerder kon de deur niet meer van binnenuit geopend worden aan de bestuurderszijde. Om de deur toch open te krijgen deed de klant dan het raam naar beneden, stak zijn arm naar buiten en deed zo -vanaf buiten- de deur open. Krankzinnig gewoon.

Duits rijden …

Dergelijke taferelen, uitzonderingen daargelaten, maken wij gewoon niet vaak met Duitse wagens mee. Vanzelfsprekend is bovenstaande omschrijving niet representatief voor ‘iedere Franse auto’, maar lijken dergelijke gebreken wel eerder op te treden bij Franse wagens, merken wij in de garage.

Terug naar Opel!

Modellen als de Opel Corsa, maar ook de nieuwere Opel Karl, zijn relatief kleine wagens met pit. Kleinere modellen auto’s zijn altijd gemakkelijk te verkopen (kijk maar eens naar een tweedehands Opel op Marktplaats bijvoorbeeld), wat de investering interessant maakt. De kans is namelijk groot dat je de Opel t.z.t. weer gemakkelijk verkoopt, zonder uitzinnige gebreken wat ‘m onverkoopbaar maakt.

Opels functioneren vaak ook in een later stadium nog prima; 2 ton op de teller van een oudere Opel Corsa is vrij gangbaar en kan nog gewoon met gemak verkocht worden. Enig minpunt van de oudere Opel Corsa is de relatief snellere roestvorming in sommige gevallen, ons inziens.

 

Auto inkoop

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.