27 June 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Een auto importeren is gigantisch populair dit jaar. Ruim 35% meer Nederlanders hebben er dit jaar voor gekozen om een auto in Duitsland te kopen vertelt Marco Nieuwenhuizen van Automotive Import B.V.

De reden dat steeds meer Nederlanders een auto importeren ligt voornamelijk aan de hoge prijzen van Nederlandse occasions. Steeds meer Nederlanders zijn het zat en wijken uit naar Duitsland om een auto aan te schaffen.

Wat weinig mensen weten is dat de grootste besparing behaald kan worden op de BPM aangifte. Iedereen met een importauto moet een BPM aangifte maken, anders krijg je geen Nederlands kenteken.

Marco Nieuwenhuizen van Automotive Import: “ 95% van de Nederlandse autokopers berekent de BPM te hoog. Hierdoor betalen ze per auto vaak minimaal € 754 tot € 1.233 te veel BPM aan de Belastingdienst. “

Hier zijn 4 tips als je de BPM zo laag mogelijk wilt (laten) berekenen van jouw importauto.

  • Volg nooit de instructies van de Belastingdienst bij het berekenen van de BPM

Dit klinkt raar, en wij raden het ook altijd aan om de BPM te berekenen volgens de regels van de Belastingdienst. Echter, volg nooit de instructies op die de Belastingdienst geeft op haar website om de BPM te berekenen.

Er zijn op dit moment ruim 15 methodes om de BPM te berekenen. De Belastingdienst legt tot onze spijt alleen de methode uit die voor de Belastingdienst het gunstigst is. Deze manier is dus voor jou als burger vaak het meest ongunstig.

  • Jonge auto’s kun je het beste laten taxeren op marktwaarde voor de BPM

Wat weinig mensen weten is dat jonge auto’s tot ongeveer 2-3 jaar oud, met een minimale waarde van € 35.000,- het beste getaxeerd kunnen worden voor de BPM.

Simpel gezegd laat je dan de gemiddelde marktwaarde berekenen door een expert. Met deze marktwaarde bereken je de uiteindelijke BPM. Vaak is de BPM dan lager dan als je deze via de afschrijvingstabel van de Belastingdienst laat berekenen.

Let op, een marktwaardetaxatie heeft niets met schadeauto’s te maken. Er zijn twee soorten taxaties: een schadetaxatie en een marktwaardetaxatie. Een auto die in perfecte staat is kan dus getaxeerd worden op marktwaarde, dit levert vaak een extra BPM besparing van zo’n 10% op.

  • Laat een auto met schade altijd taxeren door een expert

Heeft jouw importauto schade op het moment dat je hem bij de BPM brengt? Dan heb je recht op vermindering van de BPM vanwege deze schade.

Over het algemeen het alleen de moeite waard als de auto minimaal 3 tot 5 duizend euro aan schade heeft. In andere gevallen is het niet rendabel om een taxatierapport op te laten stellen.

  • Vraag altijd vooraf een BPM schatting op bij Automotive Import

Automotive Import geeft je graag gratis een BPM indicatie voor jouw auto. De auto wordt dan doorgerekend volgens alle 15 BPM rekenmethodes, je krijgt dan een schatting wat voor jouw auto de laagste BPM is.

We raden je altijd aan om dit te doen, ook als je zelf de BPM gaat berekenen. Zo weet je tenminste dat je niet te veel BPM berekend hebt!

Occasion

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.