25 May 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

 

 

Ben je van plan om een tweedehands Opel te kopen? Dan wil je natuurlijk de beste deal voor de beste prijs. Hier vijf tips om het je wat makkelijker te maken.

 

  1. Wees niet te snel

Een goed aanbod is natuurlijk verleidelijk, maar wees voorzichtig. Check altijd of de vorige eigenaar de auto wel goed heeft onderhouden, of er geen abnormaal hoge – of juist lage – prijs gevraagd wordt en hoe oud de auto is. Vergelijk de vraagprijzen voor auto’s van hetzelfde model en bouwjaar. Een deal die te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook.

 

  1. Doe een backgroundcheck

Is de auto daadwerkelijk hetzelfde als in de advertentie? Ga altijd na of de officiële gegevens wel kloppen. Hetzelfde geldt voor de verkoper. Is die te vertrouwen? Je wilt natuurlijk geen gestolen goed aanschaffen, dat zou voor veel problemen kunnen zorgen. Kijk ook nog even het kenteken na bij de RDW, daar kun je nog meer gegevens over de auto inzien, zoals bijvoorbeeld de vervaldatum van de apk-keuring.

 

  1. Maak een proefrit

Maak altijd eerst een proefrit! Zo voel je direct hoe de auto rijdt. Loopt alles soepel of zijn er dingen die wat haperen? De auto moet netjes recht op de weg blijven en geen afwijking hebben. Daarnaast kan ook het geluid dat de auto maakt je veel vertellen over de staat waarin hij verkeert. Hoor je ergens gekraak of gepiep? Dan is er waarschijnlijk wat slijtage op bepaalde punten. Misschien moet er iets vervangen worden, wat extra kosten met zich meebrengt. Wees dus kritisch en alert op eventuele mankementen.

 

  1. De auto overschrijven

Handel de aankoop netjes af. De betaling en het papierwerk moeten goed geregeld worden. De Opel moet op jouw naam gezet worden en de verkoper krijgt een vrijwaringsbewijs. Daarnaast is het wettelijk verplicht om je nieuwe Opel minimaal WA te verzekeren. Wil je niet te duur uit zijn, vergelijk dan verschillende autoverzekeringen met elkaar om de beste deal te vinden.

 

  1. Geniet van je nieuwe Opel

Alles afgerond? Dan kun je nu volop genieten van je nieuwe Opel. Veel plezier!

Auto verzekering

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.