23 September 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Wanneer u een nieuwe auto koopt bij de dealer betaalt u daar twee soorten belasting over. Allereerst betaal je natuurlijk BTW, het hoogste percentage. Daarnaast moet u ook altijd BPM betalen wanneer u een nieuwe auto koopt. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. U betaalt ook BPM wanneer je een auto koopt in het buitenland en die importeert naar Nederland. Wanneer je dus een auto koopt op een buitenlandse verkoopsite moet u er altijd rekening mee houden dat je nog BPM zal moeten afdragen.

Wat is de hoogte van de BPM

Daar waar voor BTW een vast tarief geldt, is dit voor BPM niet het geval. De BPM van een auto is afhankelijk van een aantal factoren. In dat geval wordt de BPM berekend aan de hand van de CO2 uitstoot per gram/kilometers. De mate waarin een auto vervuilend is bepaalt dus de hoogte van de BPM die betaald dient te worden bij aanschaf. Op die manier moet op een oudere geïmporteerde auto soms een flink bedrag aan BPM worden betaald. Bij een motor of camper wordt de BPM op een andere manier berekend. In dat geval bedraagt de BPM een bepaald percentage van de netto cataloguswaarde.

Kan ik zelf de BPM berekenen

Wanneer u een nieuwe auto koopt zal de verkoper de BPM berekenen. Wanneer u een auto importeert vanuit het buitenland zal u echter zelf aangifte van de BPM moeten doen. U doet er verstandig aan om die BPM niet zelf te gaan berekenen. U loopt dan het risico dat u een flinke boete moet betalen aan de belastingdienst wanneer u de BPM te laag inschat, of dat u behoorlijk teveel betaalt aan de belastingdienst.

Private lease=geen BPM

Als je besluit een auto te private leasen dan heb je niet te maken met BPM. Privé lease is een speciale manier van financiering, waarbij je als particulier een nieuwe auto kunt rijden. Er dient hiervoor een contract te worden afgesloten. Voorafgaand aan het contract kies je hoelang je de auto wilt rijden. Dit wordt ook wel de looptijd genoemd en ligt in de meeste gevallen tussen de 12 en 60 maanden. Ook kies je hoeveel kilometer je per maand verwacht te rijden. Standaard is dit 1.000 km per maand, echter kun je optioneel ook voor meer kiezen, bijvoorbeeld 2.500 kilometer. Aan de hand van de looptijd en de maandelijkse kilometrage wordt het maandbedrag bepaalt. Bij leasecontracten geldt: hoe lager de looptijd en hoe hoger de maandelijkse kilometrage, des te hoger het te betalen maandtarief.

Is private lease een verstandige keuze?

Dat ligt eraan of je in de toekomst verwacht geld te lenen. Een private lease contract wordt bij het BKR namelijk geregistreerd als een persoonlijke lening. Hierdoor zou je voor een kleinere lening in aanmerking kunnen komen. Verwacht je echter geen geld te lenen dan is het particulier leasen van een auto aan te raden, helemaal als je bedenkt dat zaken als onderhoud, reparties, verzekering en wegenbelasting bij het maandtarief inzitten. Alleen de brandstofkosten komen voor eigen rekening. Tenslotte is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk per leasemaatschappij verschillen hoeveel het maandbedrag bedraagt. Zo rijd je bijvoorbeeld een Fiat 500 bij de ene aanbieder voor € 229, terwijl je bij de andere € 10 per maand voordeliger uit bent. Per maand lijkt het niet heel veel, maar bekijk je het per jaar dan kun je flink geld besparen. Op een site als Privateleaseaanbieders.nl kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deals.

Auto inkoop

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.