23 September 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Je hebt een splinternieuwe Hyundai iX35 bestelt met een autolening die je gevonden hebt op http://www.geldbank.be/autolening/ en twijfelt erover wat te doen met de oude Renault Mégane uit 2007. De wagen ziet er nog prima uit en kan zeker nog een aantal jaren goed mee. Ga je proberen om hem rechtstreeks aan een nieuwe eigenaar te verkopen of zal je hem overlaten aan de garagehouder?

 

Voordelen van een auto zelf verkopen

Er is eigenlijk maar één voordeel als je besluit je oude auto zelf op de particuliere markt te verkopen, en dat is de prijs die je ervoor kunt ontvangen. Als je de juiste verkoopkanalen weet aan te boren en wat geduld en geluk hebt kun je de werkelijke marktwaarde van het voertuig binnenhalen. Indien je de auto aan een garagehouder verkoopt mag je er op rekenen dat je ongeveer 20 procent minder dan de marktwaarde zal krijgen.

Nadelen van een auto zelf verkopen

  • Je moet de wagen laten herkeuren en/of laten taxeren.
  • Je moet ‘te koop’ advertenties plaatsten (online of offline), meerdere geïnteresseerden te woord te staan en afspraken maken om de auto te laten bezichtigen.
  • Je zult zeer waarschijnlijk wat van de marktwaarde moeten afdoen om hem vlot kwijt te raken.
  • In de praktijk kan een auto zelf verkopen best tijdrovend uitvallen. De kans dat meteen na het plaatsen van de advertentie een prettige koper langskomt en de auto voor de vraagprijs meeneemt is klein.

Voordelen van een auto overlaten aan een garagehouder

De hoofdredenen waarom veel Belgen tegenwoordig kiezen voor het overlaten van hun oude auto bij de aanschaf van een nieuwe zijn gemak en versoepeling van de financiering. Heel wat merken hebben een eigen netwerk voor occasiewagens, ook wanneer deze van een ander merk zijn. Op de dag van de deal rijdt je met je Renault Mégane naar de garage en wat later rijdt je met je Hyundai ix35 naar buiten. Vooral wanneer je een nieuwe auto middels een lening koopt is het handig als je de oude wagen kan overlaten. Bij de leningovereenkomst die je met een bank of met de autodealer zelf sluit wordt de waarde van de oude auto meteen van het leenbedrag afgetrokken. Je zult dus een lager bedrag hoeven te lenen, minder rente hoeven te betalen en maandelijks minder hoeven af te lossen. Het maakt de financiering in zijn geheel een stuk gemakkelijker.

 

Let op: Geld lenen kost geld. Lees altijd de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Opelcabrio.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst. 

Occasion

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.