23 September 2019

We love Cabrio

Opel verkopen? Defect, Oud of zonder APK!

Er wordt vaak verondersteld dat een schadeauto eigenlijk hetzelfde is als een sloopauto, dit is dus niet het geval. Er zijn wel overeenkomsten te vinden. Zo zijn schadeauto’s en sloopauto’s in de meeste gevallen niet meer geschikt om de weg op te gaan, zelfs als ze nog wel kunnen rijden. Echter, wanneer je een schadeauto te koop aanbiedt aan bijvoorbeeld een autosloperij of een auto-inkoper, dan ontvang je vaak een groter bedrag voor de auto dan wanneer het gaat om een sloopauto. Dit heeft te maken met het feit dat een schadeauto in de regel meer goede onderdelen heeft om te gebruiken dan een sloopauto.

Vaak maar een deel beschadigd

Schadeauto’s zijn zelden volledig beschadigd. Dit is enkel het geval wanneer de auto betrokken is geraakt bij een ongeval dat bestempeld kan worden als zeer ernstig. In verreweg de meeste gevallen is slechts een deel van de auto onherstelbaar beschadigd, zoals een zijkant, de voor- of de achterkant. Dit betekent dat de overige delen van de auto vaak nog prima in orde zijn. Een sloperij of auto-inkoper kan beoordelen wat er nog verdiend kan worden aan de auto-onderdelen die niet beschadigd zijn. Op basis daarvan kunnen ze jou een bedrag betalen voor de auto. U kunt uw schadeauto verkopen.

Laat je schadeauto ophalen

Een schadeauto is niet geschikt om nog op de openbare weg te besturen. Het is gevaarlijk en er staan boetes op het rijden in een onverantwoord voertuig. Het is daarom de juiste keuze om de schadeauto op te laten halen door de sloperij of de auto-inkoper waaraan je de auto verkoopt. Je ontvangt direct een vrijwaringsbewijs, zodat je kunt aantonen dat jij vanaf dat moment niet meer verantwoordelijk bent voor de auto. Uiteraard hoef je vanaf dat moment ook geen belasting- of verzekeringskosten meer te betalen voor de auto.

Schades voordelig repareren bij een doe-het-zelf-garage

Als uw auto schade heeft hoeft dit niet te beteken dat deze meteen is afgeschreven of dat daar enorme kosten aan verbonden zijn. Elke auto krijgt vroeg of laat te maken met onderhoud. Of je het nu wilt of niet, het is niet te voorkomen. Wat wel te voorkomen is zijn hoge onderhoudskosten. Door bij een doe-het-zelf-garage als Philip+ in Schiedam langs te gaan, kunt u voordelig (deels) uw auto van onderhoud voorzien. Het concept van een zelf-sleutel-garage is heel eenvoudig. Op de website kun je een van de beschikbare bruggen huren evenals verschillende soorten gereedschap. Dit is al mogelijk vanaf een bedrag van € 10 per uur. Ook zal uw auto om een bepaalde hoeveelheid kilometer apk gekeurd te worden. Dit is tevens mogelijk bij Philip+ DHZ. Afhankelijk van de soort brandstof kost de apk tussen de € 19 en € 39. Dit is flink goedkoper als je het vergelijkt met andere (merk)dealers, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Lukt het u niet om bepaalde reparaties uit te voeren, simpelweg omdat u niet over de benodigde kennis beschikt? Geen probleem, onze experts nemen graag het werk voor u uit handen. Van een lekker uitlaat tot een beschadigde ruit; werkelijk alles valt te repareren. Neem voor een prijsopgaaf contact op met de zelf-sleutel-garage bij u in de buurt. Tenslotte kan een grote of kleine beurt worden uitgevoerd vanaf een bedrag van € 60. Bij een beurt in combinatie met een apk keuring krijgt u die laatste zelfs gratis!

Auto inkoop

Opel Corsa Verkopen

Veilig & Snel uw Opel Corsa verkopen aan de Auto Inkoop specialist. Gespecialiseerd in auto inkoop oudere & moeilijk verkoopbare auto's, zoals auto's met ernstige defecten, APK afgekeurd of total loss.

Auto aan sloop verkopen?

Is uw auto kapot gegaan, of is deze niet door de APK gekomen? Via de betrouwbare service van www.auto-naar-de-sloop.nl heeft u de mogelijkheid deze zonder kosten op te laten halen, en gaat uw auto naar de sloop met vergoeding. Bel ons op om de waarde en  vergoeding te bespreken.